09.03.13 - Ruta: Algíss - Triops (28Km)

08:30h del matí. El dia comença alegre i assolellat. Sortida de Besalú amb pas decidit i amb la idea d'acabar a Banyoles, tot i que sense una ruta clara i predefinida. Agafo una ruta del Wikiloc com a referència i em deixo portar per la intuïció.

Travesso la passera de Can Camps i enfilo en direcció Beuda, passant per davant la fàbrica Algíss que ens patrocina. Em desvio per bosc en direcció Maià on hi arribo al cap d'1 hora de caminada. Per error, acabo vorejant el poble. Camino fins a l'Incarcal i segueixo per la carretera vella fins a Queixàs. És mig matí  i, després d'una setmana de pluges, l'aire és fresc i net, la temperatura agradable i ja comencen a sortir les primeres papallones i els primers espàrrecs color Trailwalker. Arribo a Crespià per bosc, faig una parada tècnica de 10 minuts per ventilar peus, canviar-me els mitjons, fer un bon tragu d'aigua i menjar grana "Mix cinco sentidos" de l'Hacendado. Ah! I un plàtan! Continuo en direcció Esponellà, veig que vaig tard, hem quedat amb en Kukotx a Banyoles i em diu per Whatsup que ja ha arribat! "Sense pressa però sense pausa" accelero el pas, i corro a trams per les curves de la carretera de Fontcoberta amb les limitacions normals d'un cuit de 34 anys. A 2/4 de 2 entro a Banyoles per la zona del mirador i acabo la ruta just davant del Gimnàs Triops, que també s'ha solidaritzat amb Intermón Oxfam i ens patrocina. 


Amb l'Imma i la Jana, i en Kukotx i la Cristina, que han vingut d'Orriols amb BTT, dinem de picnic a la Draga tal i com havíem previst. Anem a fer un bon cafè al sol i ens acomiadem pensant en la propera sortida, que potser serà un Girona-St.Feliu Guíxols per anar-nos mentalitzant...